VURKOV ZAKLAD – igrificirana pustolovska pot za družine

Dobrodošli v novi družinski pustolovski igri VURKOV ZAKLAD!

Ali ste vedeli, da grad Vurberk slovi kot mitološko središče Slovenije? Tu prebivajo nadnaravna bitja, tu se dogajajo čarobne reči in tu se skrivajo bogati zakladi kulturne dediščine.

Pridružite se zmajčku Vurku na dva kilometra dolgi pustolovski pešpoti, polni zabavnih zank, ugank, mitov, legend in bombastičnih skrivnosti ter odkrijte, kaj je tisto, kar je najdragocenejše!

Vurkov Zaklad  je interaktivni vodnik po pustolovski poti, polni zabavnih ugank, mitov in legend.

Dva kilometra (oziroma eno uro) dolga, igrificirana družinska pešpot se prične pri Kulturnem domu v Vurberku, na naslovu Vurberk 93. Igralci si s pomočjo QR kode na mobilni telefon naložijo aplikacijo in sledijo zmajčku Vurku vse do skritega zaklada na vrhu grajske vzpetine.

Igra poteka preko aplikacije za mobilne naprave in je brezplačna. Napotke za namestitev najdete na tabli poleg vhoda v Escape Room Enigmarium® v stavbi kulturnega doma Vurberk, na naslovu Vurberk 93.

*Igra poteka po gozdni poti, ki zavije tudi v hrib. Priporočamo, da se primerno obujete, v vročih dneh lahko prav pride tudi steklenička z vodo. Obljubljamo, da boste tudi odrasli izvedeli kaj novega!